20°C, 3Bft. Inloggen

Vertrouwenscontactpersoon

Agressie, geweld, discriminatie en (seksuele) intimidatie zijn gedragsvormen die niet thuis horen op een sportvereniging. Er wordt dan ook zoveel mogelijk geprobeerd om dit gedrag te voorkomen, maar mocht er iets zijn dan kan je contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon (VCP).

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?

De VCP is het eerste aanspreekpunt binnen de sportorganisatie voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten, of voor andere kwesties die niet direct met het bestuur of de direct betrokkene(n) besproken kunnen worden. Soms volstaat een luisterend oor, maar in andere gevallen kan er samen worden gezocht naar een oplossing. De VCP is onafhankelijk en is er voor iedereen binnen de organisatie; sporters, ouders, coaches, toeschouwers, bestuurders etc.

De VCP kan het thema in de organisatie bespreekbaar maken en preventieve maatregelen opzetten.

Vertrouwenscontactpersonen Proteus-Eretes

Op dit moment zijn Charlotte, Fem, Florine en Wito onze vertrouwenscontactpersonen. Ze zijn te bereiken via [email protected] of telefonisch via:

Charlotte - 0637313924

Fem - 0629762325

Florine - 0613453885

Wito - 0612536799

De VCP's zijn ook te vinden op hun commissiepagina, via deze link.

Externe contactpersonen

Vind je het fijn om met iemand te spreken buiten Proteus? We zijn aangesloten bij verschillende organisaties, waar jij ook je verhaal bij kwijt kunt:
Vertrouwenscontactpersoon KNRB

Centrum veilige sport NOC NSF

Gedragscode

Om de veiligheid van onze leden te waarborgen en om grensoverschrijdend gedrag zoveel mogelijk te voorkomen hebben we een gedragscode. Hierin staan gedragsregels die beschrijven hoe je je moet gedragen, maar er staan ook regels over bijvoorbeeld doping.  Voor iedere doelgroep in de sport zijn gedragsregels opgesteld: bestuurder, scheidsrechter (dus ook kamprechters, wedstrijdleiding, wedstrijdjury, etc.), coach, sporter en topsporter. Door ons allen aan deze gedragsregels te houden, zorgen we samen voor een veilig sportklimaat.