19.5°C, 4Bft. Inloggen

Oud Proteus-Eretes

 

Oud Proteus-Eretes is de reünistenvereniging van V.R.V. Proteus, D.S.R. Eretes en D.S.R. Proteus-Eretes en is op 20 april 1963 opgericht door Lau Wachters. De vereniging tracht de band onderling tussen haar leden en met Proteus-Eretes te stimuleren, waarbij ze tevens Proteus-Eretes ondersteunt met raad en (financiële) middelen. Oud Proteus-Eretes organiseert gelegenheden waarop oudleden elkaar kunnen ontmoeten en roeien. Proteus-Eretes wordt ondersteund door het schenken van een lustrumcadeau (meestal in de vorm van een acht) en levert bijdragen aan meerdere projecten om het roeien te stimuleren.

Activiteiten

Jaarlijks worden er twee activiteiten georganiseerd door Oud Proteus-Eretes. Tijdens de door Proteus-Eretes georganiseerde Winterwedstrijden in februari is er een Beerenburghborrel en in september is de Oudledendag. Daarnaast zijn er evenementen op Proteus-Eretes waar oudleden voor uitgenodigd worden zoals de nieuwjaarsborrel, gala’s en eventuele lustrumactiviteiten.

Winterwedstrijden Beerenburgh Borrel

WinterWedstrijden-Beerenburgh-Borrel-1Tijdens de Winterwedstrijden op de Schie tussen Overschie en Delft organiseert Oud Proteus-Eretes sinds enkele jaren een Beerenburgh Borrel. In de eerste jaren werd er een borrel gehouden langs de oevers van de Schie en moesten de oudleden zich warm houden door zich goed aan te kleden en natuurlijk het nuttigen van Beerenburgh. Tegenwoordig vindt de borrel plaatst op een verwarmde boot van waaruit de aanwezigen prachtig uitzicht hebben op de wedstrijd en uiteraard wordt de Beerenburgh ook hier genuttigd. Deze gezellige borrel is de ideale gelegenheid om weer eens af te spreken met vrienden van vroeger en het roeispetakel op de Schie kan uitstekend gevolgd worden vanaf letterlijk de eerste rij.WinterWedstrijden-Beerenburgh-Borrel-2

Oudledendag

Oudledendag-1In september, meestal de laatste zaterdag van de maand, vindt de traditionele oudledendag plaats. De dag begint met een algemene ledenvergadering waarin de oudleden op de hoogte gebracht worden over de huidige stand van zaken binnen Oud Proteus-Eretes maar er is ook zeker aandacht voor de huidige stand binnen Proteus-Eretes. Tijdens deze vergadering wordt gediscusseerd en bepaald hoe Proteus-Eretes het komende jaar het beste ondersteund kan worden.
Vervolgens is er tijd om te roeien. Samen met ploeggenoten kan men weer eens een baantje varen op de vertrouwde Schie. Hiervoor wordt uiteraard de gehele vloot van Proteus-Eretes beschikbaar gesteld, waardoor in allerlei nummers gevaren kan worden.
Voor de mensen die het roeien niet zo zien zitten en de oudleden die voldaan van het water komen, wordt de dag voortgezet met een gezellige borrel en in het begin van de avond worden de oudleden verwend met een smaakvol buffet. Tijdens of vlak na de maaltijd vertellen toproeiers over hun avonturen tijdens uitzendingen, die mede mogelijk zijn gemaakt door bijdragen vanuit Oud Proteus-Eretes. In de avond gaat de borrel uiteraard verder en de bar gaat pas dicht als het laatste oudlid de Beuk verlaat.Oudledendag-2

Ondersteuning Proteus-Eretes

Circa 65% van de inkomsten van Oud Proteus-Eretes vloeit rechtstreeks richting Proteus-Eretes en ruim 25% van het budget wordt uitgeven aan zaken ten behoeve van leden zelf. Leden van Oud Proteus-Eretes krijgen tweemaal per jaar het Venster waarin zij op de hoogte gehouden worden van de zaken die binnen Oud Proteus-Eretes en Proteus-Eretes leven. Ook ontvangen zij het jaarboek van Proteus-Eretes.

De belangrijkste punten van ondersteuning aan Proteus-Eretes zijn:

Lustrumcadeau

Lustrumgeschenk

Elk Lustrum schenkt Oud Proteus-Eretes een boot, inclusief palen, schoentjes en coxbox aan Proteus-Eretes. De voorgaande lustrumcadeaus zijn onderaan deze pagina te zien. 

Fonds Toproeien

Een jaarlijkse bijdrage aan het Fonds Toproeien. Met dit fonds wordt professionele coaching binnen Proteus-Eretes mogelijk gemaakt.

Ondersteuning talent

Oud Proteus-Eretes ondersteunt roeiers die nog net niet op het niveau zitten dat ze financieel ondersteund worden vanuit de roeibond. Met een financiele bijdrage probeert Oud Proteus-Eretes de roeiers te helpen om de vaak hoge kosten voor internationale uitzendingen, zoals het FISU WK, of een trainingskamp te kunnen bekostigen.

Speciale projecten

Oud Proteus-Eretes zal altijd proberen geld vrij te maken indien er binnen Proteus-Eretes behoefte is aan een bijdrage voor eenmalige projecten. Zo is een commissiekamer op kosten van Oud Proteus-Eretes volledig verbouwd en voorzien van nieuw interieur.

Inschrijven

De contributie van Oud Proteus-Eretes bedraagt momenteel € 40,- per jaar. Inschrijven kan door een mail te sturen naar [email protected].

Bestuur

Het bestuur van Oud Proteus-Eretes bestaat uit de volgende personen:

Winfred Haase – Voorzitter

Alita Dekker – Secretaris

Bas van Eijndhoven – Penningmeester

Sebastiaan van Didden - Commissaris Evenementen

Hedi van Dijk - Commissaris Ondersteuning Toproeien

 

Het bestuur is eenvoudig te bereiken via [email protected]

 

Overzicht Lustrumcadeaus

Lustrum Boot naam Type
3e Lustrum Methusalem 2-
4e Lustrum W.G. Ulrich 4+
5e Lustrum Simon Schotten 2+
6e Lustrum VRV Proteus 8+
7e Lustrum Marcel van der Lans 2-
8e Lustrum Cas Rekers 4+
9e Lustrum PE in’t Lang B4+
  Jan Melein 8+
10e Lustrum Niels van der Zwan 8+
11e Lustrum Oud Proteus 8+
12e Lustrum Gerrit Athmer 8+
13e Lustrum Raad & Daad 8+
14e Lustrum Sytske & Chantal 8+
15e Lustrum Ellen Hogerwerf 8+