20.3°C, 3Bft. Inloggen

Na het eerste jaar competitieroeiers hebben veel leden de smaak te pakken gekregen en gaan ze door met roeien. Voor ouderejaars zijn er verschillende mogelijkheden om ook na je eerste jaar actief aan het competitieroeien deel te nemen. Er zijn verschillende bokalen waar je met je ouderejaars ploeg aan kan deelnemen, de belangrijkste worden hier uitgelicht.

Kruithuisbokaal
De kruithuisbokaal is een bokaal waaraan clubachten kunnen deelnemen. De bokaal bestaat uit zeven wedstrijden, waarvan er minimaal zes gestart moeten worden om de bokaal uit te roeien. 

Najaarsbokaal
Deze bokaal is ideaal om met je eerstejaarsploeg gelijk na de zomervakantie weer in de boot te stappen. De bokaal vindt namelijk plaats in het najaar, dus in oktober en november. Van de vier wedstrijden hoef je er slechts drie te starten, zoek dus je eerstejaars ploeg bij elkaar, stap in de 4+ en begin goed aan het roeiseizoen!

 

Vlietbokaal
De vlietbokaal is een van de populairste bokalen voor ouderejaarsroeiers. In de viermet worden er zes wedstrijden gestart en heeft een grote overlap met de eerstejaars wedstrijden. Herleef je eerste jaar in de vlietbokaal!

 

Clubquadrupple bokaal
Deze bokaal is de bokaal voor de dubbelviermetjes. Ben je het boordroeien zat en wil je wat nieuws? Stap met je ploeg over naar het scullen en start deze bokaal. De bokaal bestaat uit zeven wedstrijden en begint pas met de Gyas Hunze, je hebt dus wel even de tijd om het scullen onder de knie te krijgen.

 

Buiten deze vier bokalen zijn er ook nog een aantal andere bokalen: 

  • Ask&Embla bokaal (2x)
  • Noord-Willemsbokaal (2-)
  • Sprint bokaal (4+)
  • Skiff Bokaal (1x)

Ook deze bokalen kun je als ouderejaarscompetitieroeier starten! Meer informatie kun je vinden op de website van de NSRF, en inschrijven voor een bokaal doe je bij de commissaris toerroeien via [email protected]