20.1°C, 3Bft. Inloggen

De eerstejaars van Proteus-Eretes krijgen na hun inauguratie de keuze om te gaan wedstrijdroeien of competitieroeien. Een groot deel van hen kiest voor dit laatste en zal dus zowel regelmatig op het water als op de barzolder met een biertje te vinden zijn. Op deze pagina wat meer informatie over hoe het jaar van een eerstejaars competitieroeier eruit ziet. 

Winter
In de winter beginnen stiekem de eerste voorbereidingen van het competitieseizoen al met het vinden van een ploeg en coaches. De eerste trainingen in de boot worden volbracht maar gezien het feit het koud is buiten zullen veel trainingen ook op de ergometer plaatsvinden. Veel roeiers nemen deel aan de indoortraining op het sportcentrum, elke dinsdag en donderdag. 

Voorseizoen
Na de koude wintermaanden wordt het eindelijk weer warmer en is het langer licht, waardoor er meer in de boot getraind kan worden. Samen met je ploeg doe je mee met de compoladder, de interne competitie voor eerstejaars competitieploegjes. Door deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals wedstrijden, helpen bij evenementen en borrelen, kan de ploeg punten verdienen voor de compoladder. Als de ploeg genoeg punten heeft verzameld is dit je ticket tot deelname aan de NSRF Stuurboord bokaal of de NSRF Bakboord bokaal!

Wedstrijdseizoen – NSRF Stuurboord Bokaal en NSRF Bakboord Bokaal
Vroeger was de NOOC één bokaal waar alle eerstejaars roeiers aan mee deden. Maar doordat het studentenroeien de laatste jaren zo een enorme groei heeft doorgemaakt,is dit veranderd in 2018. Daar zijn twee bokalen uit gekoomen namelijk de Stuurboord bokaal en de Bakboord bokaal. Beide bokalen hebben 6 wedstrijden waarvan de Rottebokaal door beide bokalen worden geroeid. 

Een stapje hoger  Klassement
Voor de 24 ploegen van Nederland die de extra uitdaging aan willen gaan is er het klassement. Deze bokaal is speciaal opgericht voor alle TopC4+'en van Nederland. Hier roei je tegen alle topC4+ ploegen van andere verenigingen.

Meer informatie
Deze informatie is slechts in een notendop wat het eerste jaar van een competitieroeier inhoudt. Ben je benieuwd naar meer verhalen of heb je een praktische vraag? De commissaris toerroeien staat altijd voor je klaar via [email protected].