18.8°C, 5Bft. Inloggen

AANBOUW
Proteus-Eretes is al een tijdje bezig met het realiseren van een aanbouw van De Beuk. Gezien het groeiende aantal leden is er behoefte aan onder andere grotere kleedkamers en meer commissiekamers. De bouwcommissie zet zich al lange tijd in om de belangen van de vereniging in dit proces te vertegenwoordigen. Daarnaast zetten zij zich ook in om de financiering rond te krijgen. Om het plan te kunnen bekostigen is ongeveer €1,5 miljoen nodig. Hiervoor zullen we een lening aangaan bij de bank, maar doen we ook een beroep op onze oud-leden.

OBLIGATIES
Een deel van de bouw willen we bekostigen met obligaties, dit zijn kleine leningen tussen Proteus-Eretes en oud-leden. Meer details over de obligaties:

  • Een obligatie kost €1000,-
  • De looptijd is 12 jaar
  • Er wordt annuïtair afgelost
  • Rendement 9% (na schenking dus 3,3,%)
  • Belastingaftrekbare periodieke schenking van ongeveer €56

De periodieke schenking zorgt ervoor dat de kosten van de rente voor Proteus-Eretes gedekt worden. Voor u is deze schenking aftrekbaar van uw belasting, en daarmee kunnen we u uiteindelijk een rendement van 3,3% bieden. Mocht u een groter aantal obligaties willen aanschaffen, dan is er ook nog een obligatie van €10.000,- waarbij u uiteindelijk 4% rendement maakt.

DATA
Inschrijven kan van 23 september 2023 tot 31 december 2024. Hierna zullen de obligaties toegewezen en uitgegeven worden. In juli zal dan de officiële startdatum zijn, en vanaf dan zal de obligatie rentedragend zijn. Inschrijven voor een of meerdere obligaties kan via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyjtSLZBK7CycOewgNKKUgIZjIJqBsZ6oR0rzgyNHjyFJvsg/viewform?usp=sf_link